Hem / Om oss / Om webbplatsen

Om webbplatsen 

På Länstrafiken Kronobergs webbplats ska du lätt kunna hitta den information du söker efter. Målsättningen är att webbplatsen ska vara användarvänlig och lättnavigerad. 
 
Webbplatsen använder små textfiler, s k cookies, för att underlätta ditt surfande på sidan.
 

Google Maps

Denna webbplats använder Google Maps på vissa undersidor för att visa interaktiva kartor och för att ge vägbeskrivning. Google Maps är en karttjänst från Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, Kalifornien 94043, USA. Genom att använda Google Maps kan information om användningen av denna webbplats, inklusive din IP-adress och startadressen som anges i färdplaneringsfunktionen, överföras till Google i USA.

När du öppnar en webbsida på vår webbplats som innehåller Google Maps skapar din webbläsare en direkt anslutning till Googles servrar. Kartinnehållet överförs av Google direkt till din webbläsare och integreras på webbplatsen av den. Därför har vi inget inflytande över omfattningen av de uppgifter som Google samlar in på detta sätt.

Enligt vår nuvarande kännedom är dessa åtminstone följande uppgifter:
• Datum och tid för besöket på relevant webbplats,
• Internetadress eller URL till den webbsida som du öppnar,
• IP-adress,
• startadressen som angetts under ruttplaneringen.

Vi har inget inflytande på Googles vidare behandling och användning av uppgifterna och kan därför inte ta ansvar för detta.

Om du inte vill att Google ska samla in, bearbeta eller använda data om dig via vår webbplats kan du inaktivera JavaScript i webbläsarinställningarna. I det här fallet kan du dock inte använda kartvisningen.

Du kan läsa mer om syftet och omfattningen av datainsamlingen och vidare bearbetning och användning av data genom Google liksom dina närstående rättigheter och inställningsalternativ för att skydda din integritet i Googles integritetspolicy: http://www.google.de/intl/de/policies/privacy/ .

 

Webbläsare 

Vi har anpassat vår webbplats så att den är uppbyggd enligt Responsive Web Design (RWD). Detta betyder webbplatsen är designad så att layouten förändras beroende på vilken skärmupplösning du som besökare har. Det innebär exempelvis att du kan surfa till webbplatsen med en läsplatta, mobiltelefon eller dator och att innehållet på webbplatsen anpassas därefter.
 

PDF-filer 

För att kunna öppna de dokument som är sparade i PDF-format, behövs programmet Acrobat Reader, som finns att hämta gratis på Adobes webbplats. 
 

Större text 

Du kan ändra textstorleken på webbplatsen genom ändra inställningarna i din webbläsare. I de flesta moderna webbläsare gör du det genom att hålla ner Ctrl-tangenten och snurra hjulet på din datormus. 

Fungerar inte detta kan du också göra så här:

Internet Explorer 8 och senare versioner

Klicka på kugghjulet uppe till höger. Välj "Zooma" och sedan den zoomstorlek du vill att sidan ska få. Du kan också använda dig av kortkommandon om du vill. 

Tryck ned Ctrl-tangenten och plus-tangenten (+) på tangentbordet för att zooma in. 

Tryck ned Ctrl-tangenten och minus-tangenten (-) på tangentbordet för att zooma ut.

Mozilla FireFox & Google Chrome

Tryck ned Ctrl-tangenten och plus-tangenten (+) på tangentbordet för att zooma in. 

Tryck ned Ctrl-tangenten och minus-tangenten (-) på tangentbordet för att zooma ut.


Kontrastläge

För ökad läsbarhet finns under hjälpmedel alternativet "öka kontrast". 

 

Lyssnafunktionen ReadSpeaker

ReadSpeaker gör att texten på hemsidan kan läsas upp för dig. Det kan hjälpa dig som har svårt att läsa text. Genom att lyssna på texten kan det lättare skapa förståelse av informationen på hemsidan. Som användare behöver du inte ladda ner någonting. Du bara trycker på lyssna-knappen så startar uppläsningen automatiskt.  
 

Kontakta oss 

Har du synpunkter eller frågor om webbplatsen - tyck gärna till här »
 

Webbplatsen är uppbyggd med publiceringsverktyget WebManager 3. 

Frågor eller funderingar

Välkommen att kontakta vårt Kundcenter

Symbol pratbubbla med ett frågetecken i

Symbol av ett kuvert

Symbol av en telefonlur

x