Snart stannar stadsbussarna vid Växjö Resecentrum igen.

Publicerad den 18-10-09

Från och med onsdag 24 oktober kommer det återigen finnas hållplatser för 
Växjös stadsbussar vid Växjö resecentrum. 


I vintras flyttades stadsbussarnas terminal vid Växjö resecentrum till Kronobergsgatan för att möjliggöra förberedelserna inför det nya kommun- och stationshuset. Under tiden har grävarbeten på Norra järnvägsgatan pågått och lett till olika trafiklösningar under året. När nu dessa grävarbeten är färdiga möjliggörs för stadsbussarna som passerar resecentrum att återigen ha en hållplats i nära anslutning till regionbussar och tåg. De linjer som berörs är linje 1, 2, 3, 4 och 6. 


Stadsbussarna kommer fortsatt att ha hållplats Stortorget på Kronobergsgatan som sin terminalhållplats i centrum. Den nya hållplatsen beräknas ha stor nytta fören stor del av de resenärer som byter mellan stadsbuss och regionbuss eller tåg. Likaså kommer de som vill åka buss till den delen av centrum nu att få närmare till sin busshållplats.


-Det är med stor glädje vi nu kan erbjuda en stor del av våra resenärer en busshållplats för stadsbussar nära resecentrum, säger trafikdirektör Thomas Nilsson och fortsätter
-Under året har detta varit ett av de största önskemålen från våra resenärer, så det känns mycket bra när vi nu kan införa den här hållplatsen.


Samtidigt som att hållplats Resecentrum införs, flyttas några av hållplatserna vid hållplats Stortorget. Likaså görs några mindre minutjusteringar i trafiken.


Mer information
Thomas Nilsson, trafikdirektör, 0470-58 30 50, thomas.t.nilsson@kronoberg.se
Patrik Tidåsen, trafikchef, 0470-583040, patrik.tidasen@kronoberg.se


 

x