Ny linje till Bredvik tar en glädjande svängom

Publicerad den 18-10-30

Från och med augusti 2019 så startar Länstrafiken Kronoberg en ny stadsbusslinje i Växjö, linje 9. 
Linjen kommer även stanna vid hållplats Marketenterivägen.


- Det byggs för fullt i det nya bostadsområdet Bredvik. För att boenden redan från start ska kunna ta sig till arbete och fritidsintressen på ett smidigt och miljövänligt sätt startar vi i augusti 2019 en stadsbusslinje dit. Om möjligheten att åka kollektivt är god redan när man flyttar in ökar chansen att man gör kollektivåkandet till en vana, säger trafiknämndens ordförande Peter Freij (S).


Förutom att linjen trafikerar en ny stadsdel i Växjö så kommer bussarna även stanna vid hållplats Marketenterivägen på I11-området. Hållplatsen plockades bort från linje 3 i augusti i år, detta för att kommunen byggt bussfil längs Storgatan. Nu kan Länstrafiken Kronoberg med glädje meddela att från och med augusti nästa år kommer hållplatsen återigen trafikeras, men nu med den nya linje 9.


- Att utvidga vårt linjenät är viktigt, att det finns kollektivtrafik där folk bor, säger Thomas Nilsson, trafikdirektör. Det känns även bra att komma tillbaka till Marketenterivägen då det är en välbesökt 
och uppskattad hållplats.


Nya linje 9 kommer starta i lite mindre skala och planeras att byggas ut efterhand, i takt med att områdena Bredvik och Bäckaslöv byggs ut.


I samma veva slås dagens linjer 7 och 9 ihop och bildar linje 7. Från augusti nästa år så kommer du kunna åka från Östra lugnet till Vikaholm utan byte i city.


Mer information
Peter Freij, (S), ordförande trafiknämnden, 076-720 76 38
Thomas Nilsson, trafikdirektör, 0470-58 30 50, thomas.t.nilsson@kronoberg.se
Patrik Tidåsen, trafikchef, 0470-583040, patrik.tidasen@kronoberg.se

x