Pressinbjudan: Invigning av Kronobergs första elbuss

Publicerad den 19-05-28

Nu rullar Kronobergs första elbuss i den särskilda kollektivtrafiken. En satsning som bidrar till ett bättre klimat och en bättre trafikmiljö.

Bakgrund

När en ny avtalsperiod för skolskjuts och serviceresor skulle upphandlas var ett av kraven att det skulle finnas ett fordon som drivs med el. Avtalet startade 1 januari 2019 efter en försening på grund av överklagan. Flexbuss har avtalet där elbussen ingår.

Invigning

Den nya elbussen kommer att invigas av Carina Bengtsson.

Datum: Måndag den 3 juni
Plats: Nygatan 20 (entrén till Region Kronoberg)

Tid: 10.00-11.30, bussen avgår kl 10.05

Medverkande på invigningen är bland andra trafiknämndens presidium, Carina Bengtsson (C) ordförande, Eva Johnsson (KD) 1:a vice ordförande, Peter Freij (S) 2:a vice ordförande och Ulf Hedin (M) ordförande omsorgsnämnden, Växjö kommun och David Lindquist, VD Flexbuss.

- Vi är glada och stolta över att nu ha Kronobergs första elbuss. Elbussen bidrar till minskade utsläpp vilket är ett av våra mål med kollektivtrafiken. Dessutom bidrar den till en tystare och hälsosammare trafikmiljö. Vi får nu möjlighet att prova hur ett elfordon fungerar vilket är bra inför kommande upphandlingar säger Carina Bengtsson, ordförande trafiknämnden.

Fakta

Bussen är av märket Optare med 13 sittplatser och plats för 4 rullstolar. Bussen är utrustad med 3-punktsbälten och laddas med el som är från 100 % förnyelsebar källa. Elbussen kör skolskjuts och daglig verksamhet i Växjö stad.

Anmälan
Anmälan till pressvisningen görs till dasaret.vllasalija@kronoberg.se senast den 31 maj, ange vid anmälan om önskemål finns kring fika.


Mer information, kontakta:

Carina Bengtsson, (C) trafiknämndens ordförande, 072-0831976,
carina.bengtsson@kronoberg.se

Patrik Tidåsen, trafikchef, 0470-58 30 40, patrik.tidasen@kronoberg.se

Ulf Hedin (M) omsorgsnämndens ordförande, Växjö kommun, 0470-436 68,
ulf.hedin@vaxjo.se

David Lindquist , VD, Flexbuss, 0481-54804, david@flexbuss.se

x