Ny tidtabell för regionbussar och tågtrafik, men inga prisförändringar

Publicerad den 18-11-30

Den 9 december byter Länstrafiken Kronoberg tidtabell för regionbussar 
och tågtrafik. Men några prisförändringar blir det inte.

I början av december är det tidtabellsskifte för regionbussar och tågtrafik, i vanliga fall brukar Länstrafiken Kronoberg samtidigt uppdatera sin prislista, i år görs inga förändringar i december .


Justerad körväg för linje 145
I samband med tidtabellsskiftet förändras körvägen för linje 145. Linjen kommer numera alltid gå via Alvesta och Ryssby. Avgångarna via Gemla tas bort. Resenärer boende i Gemla hänvisas till linje 114, 144 och Krösatågen.
- Vi har fått önskemål av resenärer om fler turer via Alvesta och Ryssby, något vi nu kan erbjuda med den här förändringen. Turen blir även mer enhetlig och lättförståelig med en tidtabell som alltid går samma rutt, säger Patrik Tidåsen, trafikchef Länstrafiken Kronoberg.

 


Uppdaterad stadstrafik i Älmhult - linje 30 blir linje 1, 2 och 3
För att underlätta kollektivtrafiksåkandet i Älmhult har Länstrafiken Kronoberg delat upp linje 30 i tre linjer. Från den 9 december linje 1 kommer köra via Handelsområdet, linje 2 kör till Klöxhult/Norregård och linje 3 kör till Möckeln. 

Fritt Wi-Fi på Länstrafiken Kronobergs bussar    
En glad nyhet är att Länstrafiken Kronoberg nu kan erbjuda fritt Wi-Fi i sina 
region- och stadsbussar. 
- Äntligen är Wi-Fi installerat i våra bussar! Med fritt Wi-Fi ges fler möjlighet att jobba, plugga eller göra annat uppkopplat under resans gång säger Peter Freij (S), ordförande i trafiknämnden.

 

Se övriga större förändringar här


Mer information, kontakta:
Thomas Nilsson, trafikdirektör, 0470-58 30 50, thomas.t.nilsson@kronoberg.se
Patrik Tidåsen, trafikchef, 0470-583040, patrik.tidasen@kronoberg.se

x